Jehněčí jehla s chilli omáčkou
Suroviny
- 40 g Cibule
- 400 g Jehněčí maso
- 5 g Pepř černý mletý
- 160 g Žampiony čerstvé
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 100 g Paprika žlutá
- 100 g Paprika červená
- 150 ml Víno červené
- 100 ml Vývar zeleninový
- 20 ml Citronová šťáva
- 1 ks Chilli paprička
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 15 g
- Sodík 266 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 80.5 mg
- Draslík 558.4 mg
- Vláknina 6202 mg
- Vitamín A 6202 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 96.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 951.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olej, 4 lžíce červeného vína, citrónovou šťávu, rozmarýn a černý pepř podle chuti smícháme na marinádu. Přidáme na kostky nakrájené jehněčí maso, ponoříme je do marinády, zakryjeme pokličkou a vložíme na 2 hodiny do chladničky.
-
2
Jehněčí, papriky a žampiony rovnoměrně napícháme na čtyři kovové jehly. Marinádu uchováme.
-
3
Rajčata, vývar, cibuli, chilli papričku, rajský protlak, česnek, černý pepř a zbytek vína dáme do velké pánve a promícháme. Přivedeme k varu a 20 minut mírně vaříme, dokud omáčka nezhoustne.Zatím grilujeme jehly na rozpáleném grilu, dokud maso nezměkne, přičemž špízy pravidelně otáčíme a potíráme marinádou. Podáváme s chilli omáčkou.