Tuňákem plněná rajčata
Suroviny
- 115 g Tuňák ve vlastní šťávě
- 1 ks Citrony
- 4 ks Rajčata
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Kapary
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 178 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 11 g
- Sodík 70 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 185.1 mg
- Draslík 248.7 mg
- Vláknina 4351.8 mg
- Vitamín A 4351.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na poloviny rozkrojíme rajčata, odstraníme dužinu. Vnitřek vymažeme rajčatovým protlakem, vložíme do pekáčku a zapékáme 15 minut při teplotě 200 stupňů Celsia. Poté necháme rajčata vychladnout.
-
2
Uděláme majonézu - rozmícháme žloutky s citronovou šťávou a kůrou. Za neustálého míchání přiléváme olivový olej do zhoustnutí majonézy. Do majonézy přidáme tuňáka, kapary, sůl a pepř.
-
3
Naplníme směsí rajčata a ozdobíme listy bazalky. Rajčata můžeme podávat jak teplá, tak vychlazená.