Plody moře pečené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1124 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 103 g
- Sodík 89 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 93 mg
- Draslík 955.6 mg
- Vláknina 18806 mg
- Vitamín A 18806 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71 mg
- Vitamín E 9.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oškrábeme, větší brambory překrojíme napůl. Vložíme do pekáče s cuketami, rajčaty, česnekem, cibulí, citronem a snítkami rozmarýnu. Zalijeme olejem a zamícháme, aby se vše pokrylo olejem. Pečeme v předehřáté troubě 40 minut. Občas brambory obrátíme.
-
2
Jakmile jsou brambory měkké, přidáme plody moře, obalíme je v oleji a 10 minut zapékáme. Zelenina i brambory musí být mírně opálené.
-
3
Podáváme teplé.