Plody moře pečené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 350 g Krevety tygří - loupané
  • 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 2 ks Citrony
  • 2 ks Cuketa
  • 4 ks Rajčata
  • 3 ks Cibule červená
  • 2 ks Olihně
  • 8 stroužek Česnek
  • 1 hrnek Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1124 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 103 g
  • Sodík 89 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 93 mg
  • Draslík 955.6 mg
  • Vláknina 18806 mg
  • Vitamín A 18806 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71 mg
  • Vitamín E 9.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oškrábeme, větší brambory překrojíme napůl. Vložíme do pekáče s cuketami, rajčaty, česnekem, cibulí, citronem a snítkami rozmarýnu. Zalijeme olejem a zamícháme, aby se vše pokrylo olejem. Pečeme v předehřáté troubě 40 minut. Občas brambory obrátíme.

  • 2

    Jakmile jsou brambory měkké, přidáme plody moře, obalíme je v oleji a 10 minut zapékáme. Zelenina i brambory musí být mírně opálené.

  • 3

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu