Kuřecí roláda v sýru, šunce a slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 220 g Šunka uzená
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 ks Kuře
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Paprika mletá sladká
  • 12 plátek Anglická slanina
  • 6 plátek Sýr Ementál (Primátor)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1008 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 79 g
  • Sodík 402 mg
  • Bílkoviny 71 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 281.7 mg
  • Draslík 649.5 mg
  • Vláknina 59.8 mg
  • Vitamín A 59.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polotovar – kuřecí roládu osolíme a poprášíme sladkou paprikou. Poté roládu zabalíme do plátků šunky, přes ně roládu zabalíme do tence krájeného ementálu, poté opět v šunce, na závěr roládu zabalíme do plátků slaniny. Před pečením roládu převážeme potravinářským provázkem nebo režnou nití.

  • 2

    V pekáči rozpustíme máslo, na něj vložíme roládu, mírně podlijeme vodou, přiklopíme, vložíme do předehřáté trouby. V průběhu dušení roládu poléváme, podle potřeby podlijeme vodou.

  • 3

    Po dvaceti minutách sejmeme poklici a roládu pečeme. Během pečení roládu poléváme výpekem, podle potřeby podlijeme vodou a také ji obracíme, aby se propekla rovnoměrně.

  • 4

    Roládu můžeme podávat také nastudeno.

Komentáře k receptu