Kuřecí roláda v sýru, šunce a slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1008 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 79 g
- Sodík 402 mg
- Bílkoviny 71 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 281.7 mg
- Draslík 649.5 mg
- Vláknina 59.8 mg
- Vitamín A 59.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Polotovar – kuřecí roládu osolíme a poprášíme sladkou paprikou. Poté roládu zabalíme do plátků šunky, přes ně roládu zabalíme do tence krájeného ementálu, poté opět v šunce, na závěr roládu zabalíme do plátků slaniny. Před pečením roládu převážeme potravinářským provázkem nebo režnou nití.
-
2
V pekáči rozpustíme máslo, na něj vložíme roládu, mírně podlijeme vodou, přiklopíme, vložíme do předehřáté trouby. V průběhu dušení roládu poléváme, podle potřeby podlijeme vodou.
-
3
Po dvaceti minutách sejmeme poklici a roládu pečeme. Během pečení roládu poléváme výpekem, podle potřeby podlijeme vodou a také ji obracíme, aby se propekla rovnoměrně.
-
4
Roládu můžeme podávat také nastudeno.