Blanšírovaný mangold s mandlemi a rozinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 315 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 24 g
- Sodík 439 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 964.2 mg
- Vláknina 10417.7 mg
- Vitamín A 10417.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.6 mg
- Vitamín E 9.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mangold omyjeme a nasekáme nahrubo. Blanšírujeme ho ve vroucí vodě cca 3 minuty, poté zprudka zchladíme a necháme okapat.
-
2
Střídku toastového chleba natrháme na kousky. Rozpálíme polovinu oleje, orestujeme na něm mandle a vyjmeme. Na oleji osmahneme chlebovou střídku, prolisujeme na ni česnek, vyjmeme z pánve.
-
3
Ve zbylém tuku orestujeme cca 3 minuty při střední teplotě mangold s hrozinkami. Šafrán rozdrobíme do trošky vody, rozmícháme, přidáme k mangoldu. Vrátíme do pánve i chléb a mandle, promícháme, prohřejeme, dochutíme solí a pepřem. Rozdělíme na porce a ihned podáváme.