Dušený fenykl s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 ml Víno bílé
  • 2 kávová lžička Fenyklová semínka
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Šalotka
  • 4 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 kg Fenykl sladký - hlíza
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Pastis
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 250 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1818.4 mg
  • Vláknina 27209.8 mg
  • Vitamín A 27209.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 106 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fenyklové hlízy očistíme, opláchneme a podélně rozkrojíme na 8 dílů. Košťály odstraníme, zelené části odložíme stranou.

  • 2

    Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou šalotku i česnek najemno nasekáme. Tymián omyjeme a otrháme lístky.

  • 3

    Rozpálíme olej, osmahneme na něm fenykl společně s fenyklovými semínky, poté přidáme šalotku, česnek, tymián a vše krátce orestujeme. Vmícháme rajčata, přilijeme víno a pastis. Dochutíme solí, pepřem, cukrem, zakryté podusíme na mírném ohni cca 20 minut. Dáme do mísy, posypeme najemno posekanými zelenými částmi fenyklu a podáváme.

Komentáře k receptu