Jehněčí s rýži
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1024 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 176 g
- Sodík 1069 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 135 mg
- Draslík 937.9 mg
- Vláknina 8987.3 mg
- Vitamín A 8987.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 794.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vodě propranou řýži vaříme do poloměkká přibližne 10 minut. Připravenou řýži odstavíme a necháme schladit.
-
2
Na plátky nakrájené maso spolu s nadrobno nasekanou cibuli, osmahneme na rozpáleném oleji. Umyjeme mrkev a na hrubším struhadle ji nastrouháme. Vychladlou řýži osolíme, opepříme a půlku dáme na pekáč. Na řýži naskládáme plátky masa a mrkev, které taky osolíme a opepříme. To samé opakujeme ještě jednou.
-
3
Nakonec zalijeme vývarem z bujónu a v troubě zapékáme 20-30 minut.