Křenová jemná omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 100 g Křen
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Cukr krupice
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 20 ml Ocet kvasný lihový
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 4 dl Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 500 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1087 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 296.1 mg
  • Draslík 183.6 mg
  • Vláknina 2133.3 mg
  • Vitamín A 2133.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křen nastrouháme a pokapeme octem, aby nezhnědl. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme za stálého míchání smetanou a povaříme. Až zhoustne, zředíme vývarem a znovu povaříme asi 3 minuty. Nakonec vmícháme křen, povaříme další 3 minuty a odstavíme. Osolíme, osladíme a okyselíme podle chuti a na závěr vmícháme žloutky.

Komentáře k receptu