Křenová jemná omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 500 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1087 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 296.1 mg
- Draslík 183.6 mg
- Vláknina 2133.3 mg
- Vitamín A 2133.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Křen nastrouháme a pokapeme octem, aby nezhnědl. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme za stálého míchání smetanou a povaříme. Až zhoustne, zředíme vývarem a znovu povaříme asi 3 minuty. Nakonec vmícháme křen, povaříme další 3 minuty a odstavíme. Osolíme, osladíme a okyselíme podle chuti a na závěr vmícháme žloutky.