Krůtí minestrone
Suroviny
- 60 g Cibule
- 150 g Hrášek
- 200 g Krůtí prsa
- 60 g Mrkev kořen
- 70 g Špagety, Makarony
- 5 g Pepř černý mletý
- 20 g Petržel - nať
- 150 g Zelí hlávkové bílé
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 60 g Celer řapíkatý
- 5 g Koriandr mletý
- 5 g Oregano sušené
- 10 ml Olej olivový
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 201 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 33 g
- Sodík 168 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 26 mg
- Draslík 571 mg
- Vláknina 10536.4 mg
- Vitamín A 10536.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krůtí prsa nakrájíme na nudličky. V hrnci rozehřejeme olivový olej. Do hrnce pak vsypeme nudličky a 2 minuty smažíme, potom přidáme nakrájenou cibuli a drcený česnek a za stálého míchání je necháme mírně zezlátnout. Přidáme na kostičky nakrájený celer a mrkev a smažíme asi 1 minutu.
-
2
Rajčata nakrájíme a vložíme do hrnce i se šťávou z konzervy, přidáme vodu, pepř, oregano, koření a petrželku. Přivedeme k varu a poté zmírníme plamen a polévku vaříme pod pokličkou asi 15 minut.
-
3
Přidáme nakrouhané zelí, vsypeme makaróny, hrášek a vaříme ještě 15 minut.