Uzenina s rajčaty a olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 g Salám Lovecký
  • 125 g Olivy zelené
  • 4 ks Rajčata
  • 6 ks Ančovičky konzervované
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 8 plátek Chléb pšeničný (bílý)
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 437 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 3035 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 57.4 mg
  • Draslík 580.6 mg
  • Vláknina 4169.8 mg
  • Vitamín A 4169.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na stejné díly nakrájíme rajčata, postříkáme je balsamikovým octem, osolíme a opepříme a dáme stranou.

  • 2

    Ančovičky pokrájíme na menší kousky - velikost menší než olivy.

  • 3

    Do každé olivy vsuneme kousek ančovičky a kapary.

  • 4

    Na talířích urovnáme plátky uzeniny společně s rajčaty, plněnými olivami a listy bazalky. Lehce pokapeme olivovým olejem.

  • 5

    Podáváme s bílým chlebem.

Komentáře k receptu