Crostini mix
Suroviny
- 200 g Játra kuřecí
- 80 g Sardelové řezy
- 100 g Kapary
- 12 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
- 50 ml Víno bílé
- 2 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Celer řapíkatý
- 2 ks Chilli paprička
- 2 ks Rajčata sušená sterilovaná
- 2 ks Oregano čerstvé
- 1 hrst Petržel - nať
- 0.5 hrst Bazalka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Oříšky piniové
- 2 polévková lžíce Majonéza
- 2 polévková lžíce Mascarpone
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1226 kcal
- Sacharidy 150 g
- Tuky 54 g
- Sodík 2609 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 150 g
- Cholesterol 189.5 mg
- Draslík 3074.7 mg
- Vláknina 28473.2 mg
- Vitamín A 28473.2 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 198.6 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ostré sardele:
-
2
Chilli papričky očistíme, odstraníme semínka a nakrájíme na tenké nudličky. Česnek oloupeme, petrželku omyjeme a obojí nasekáme najemno. Okapané sardele promícháme s chilli papričkou, petrželku, česnekem a olivovým olejem. Necháme alespoň 4h marinovat.
-
3
Játrová pomazánka:
-
4
Omytý celer a oloupanou cibuli najemno nakrájíme. Bylinky propláchneme, osušíme, lístky otrháme a nadrobno nasekáme. Játra nakrájíme na kousky. Na rozpáleném oleji podusíme cibuli, celer a bylinky. Přidáme maso a za stálého míchání cca 5min orestujeme. Poté podlijeme vínem a zakryté dusíme cca 8min. Směs necháme trochu vychladnout, nahrubo rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Pomazánku podáváme teplou.
-
5
Kaparový krém:
-
6
Kapary necháme okapat, nasekáme a promícháme s mascarpone a majonézou. Ochutíme solí a pepřem.
-
7
Bruschetta:
-
8
Rajčata omyjeme a nakrájíme nadrobno. Sušená rajčata necháme okapat a nasekáme na nudličky. Bazalkové lístky natrháme na malé kousky. Obojí rajčata smícháme s bazalkou, najemno nasekaným česnekem, olejem a dochutíme solí a pepřem. Rozdělíme na čerstvě opečené krajíčky chleba a posypeme nasucho opraženými piniovými semínky.