Salát s ořechy a modrým sýrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Ořechy vlašské
  • 60 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 5 g Cukr krupice
  • 4 g Pepř cayenský
  • 100 g Salát kadeřavý
  • 100 g Salát římský
  • 300 g Roketa
  • 30 g Jihočeská Niva
  • 300 g Prsa krůtí uzená
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 75 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Jablka
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 476 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 263 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 11.3 mg
  • Draslík 589.6 mg
  • Vláknina 8652 mg
  • Vitamín A 8652 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí prsa a jablko nakrájíme na plátky. Omyté a osušené salátové listy rozložíme na tác, na ně položíme plátky jablek a rozdělíme polovinu vlašských ořechů. Krůtí plátky dáme na salátové listy.

  • 2

    Všechny suroviny na dresink ušleháme a směsí salát přelijeme. Nakonec salát posypeme zbývajícími ořechy a nivou.

Komentáře k receptu