Salát s ořechy a modrým sýrem
Suroviny
- 50 g Ořechy vlašské
- 60 g Sýr Niva (Rokfór)
- 5 g Cukr krupice
- 4 g Pepř cayenský
- 100 g Salát kadeřavý
- 100 g Salát římský
- 300 g Roketa
- 30 g Jihočeská Niva
- 300 g Prsa krůtí uzená
- 10 ml Citronová šťáva
- 75 ml Olej olivový extra panenský
- 1 ks Jablka
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 476 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 33 g
- Sodík 263 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 11.3 mg
- Draslík 589.6 mg
- Vláknina 8652 mg
- Vitamín A 8652 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krůtí prsa a jablko nakrájíme na plátky. Omyté a osušené salátové listy rozložíme na tác, na ně položíme plátky jablek a rozdělíme polovinu vlašských ořechů. Krůtí plátky dáme na salátové listy.
-
2
Všechny suroviny na dresink ušleháme a směsí salát přelijeme. Nakonec salát posypeme zbývajícími ořechy a nivou.