Zimní kuřecí salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 286 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 19 g
- Sodík 775 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 29 mg
- Draslík 480.4 mg
- Vláknina 5616.7 mg
- Vitamín A 5616.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory ve slupce dáme do vroucí vody, osolíme a vaříme 20 minut. Měkké brambory slijeme, necháme vychladit a oloupeme.
-
2
V pánvi rozpálíme olej, na kterém doměkka osmahneme cibulku a česnek. Do pánve přidáme mleté kuřecí maso a za stálého míchání je necháme zezlátnout. Poté přidáme citrónovou šťávu a nakrájenou chilli papričku. Když je maso křupavé, dochutíme je trochou soli a pepře, odstavíme z plamene a necháme vychladnout.
-
3
Vychladlé brambory smícháme s dvěma třetinami křupavého kuřecího masa a majonézou, Zlehka promícháme a podle chuti okořeníme. Salát dáme do malé salátové misky a navrch nasypeme zbytek mletého masa. Ozdobíme je koprem, případně i malými salátovými listy.