Pečená kýta s bůčkem na česneku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 400 g Vepřový bok
  • 500 ml Voda pitná
  • 3 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.2 kg Vepřová kýta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 939 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 302 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 218.4 mg
  • Draslík 968.1 mg
  • Vláknina 168 mg
  • Vitamín A 168 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu i bůček očistíme, opláchneme a osušíme. Česnek utřeme se dvěma špetkami soli a potřeme jím kýtu. Bůček (bez kostí a kůže) nakrájíme na malé kostky a osolíme špetkou soli. Kýtu s bůčkem dáme do pekáče, podlijeme teplou vodou a pod pokličkou pečeme v předehřáté troubě asi padesát minut. Během pečení maso obracíme, poléváme výpekem a podle potřeby podlijeme teplou vodou. Když je maso měkké, nakrájíme velmi ostrým nožem porce.

Komentáře k receptu