Vídeňský řízek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 35 g
- Sodík 362 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 147.5 mg
- Draslík 74 mg
- Vláknina 1534 mg
- Vitamín A 1534 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky telecího opláchneme, osušíme a po krajích nařízneme. Plátky hodně rozklepeme mezi dvěma fóliemi, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji s máslem.
-
2
Servírujeme s plátkem citronu.