Špagety se sépií a hráškem
Suroviny
- 115 g Hrášek
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 450 g Sépie
- 350 g Špagety
- 30 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 553 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 10 g
- Sodík 623 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 126 mg
- Draslík 713.8 mg
- Vláknina 6240.8 mg
- Vitamín A 6240.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné sépie nakrájíme na 5 mm široké proužky. Chapadla nakrájíme na menší kousky.
-
2
V hluboké pánvi nahřejeme olej, vložíme nakrájenou cibuli a za stálého míchání smažíme 5 minut při mírné teplotě, až je cibule měkká. Přidáme sépie, nakrájená nakládaná rajčata, pokrájený česnek, vinný ocet a cukr.
-
3
Přimícháme nadrobno pokrájený rozmarýn a dle chuti osolíme a opepříme. Za stálého míchání uvedeme do varu, přikryjeme poklicí a vaříme 20 minut na mírném ohni. Poté přidáme hrášek a vaříme dalších 10 minut. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Hotové těstoviny přelijeme omáčkou, přidáme petržel, promícháme a můžeme podávat.