Glazovaná pečeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 14 g
- Sodík 476 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 63 mg
- Draslík 704.1 mg
- Vláknina 2519 mg
- Vitamín A 2519 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do masa vetřeme sůl, pepř a olej, provázkem svážeme maso ve 3cm rozestupech do pevné rolky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 60 minut, průběžně potíráme oblíbenou marinádou.
-
2
Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Ve velké míse si připravíme nálev z prolisovaného česneku, rajčatového pesta, vody a olivového oleje. Čtvrtky brambor důkladně promícháme s nálevem a rozložíme do pekáčku a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 20 minut, v průběhu pečení obrátíme.
-
3
Hotové maso zakryjeme alobalem a necháme 10 minut stát mimo troubu, potom teprve porcujeme. Servírujeme s opečenými bramborami a vhodným zeleninovým salátem.