Glazovaná pečeně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 10 g Sůl
  • 9 g Pepř černý mletý
  • 40 ml Olej olivový
  • 20 ml Voda pitná
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 40 ml Pesto
  • 300 ml Omáčka k masu gratin bylinková
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Hovězí svíčková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 476 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 63 mg
  • Draslík 704.1 mg
  • Vláknina 2519 mg
  • Vitamín A 2519 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do masa vetřeme sůl, pepř a olej, provázkem svážeme maso ve 3cm rozestupech do pevné rolky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 60 minut, průběžně potíráme oblíbenou marinádou.

  • 2

    Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Ve velké míse si připravíme nálev z prolisovaného česneku, rajčatového pesta, vody a olivového oleje. Čtvrtky brambor důkladně promícháme s nálevem a rozložíme do pekáčku a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 20 minut, v průběhu pečení obrátíme.

  • 3

    Hotové maso zakryjeme alobalem a necháme 10 minut stát mimo troubu, potom teprve porcujeme. Servírujeme s opečenými bramborami a vhodným zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu