Těstoviny s tuňákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 855 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 41 g
- Sodík 2724 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 7.9 mg
- Draslík 360 mg
- Vláknina 19982.2 mg
- Vitamín A 19982.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hluboké pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme na drobno pokrájenou cibuli a jemně pokrájený stroužek česneku. Smažíme na mírném ohni 3 minuty, až je cibule měkká a zlatavá.
-
2
Vložíme nakrájená rajčata a uvedeme do varu. Poté přilijeme bílé víno a povaříme 1 minutu. Přimícháme černé olivy bez pecky, rozkrájené na kolečka. Nakonec nasypeme nasekané oregano, osolíme, opepříme a přikryjeme poklicí. Po dobu 25 minut vaříme a občas zamícháme.
-
3
Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
-
4
Slijeme nakládaného tuňáka a vidličkou ho rozdělíme na menší kousky. Ty vmícháme do omáčky se čtyřmi lžícemi vody, ve které se vařily těstoviny. Ochutnáme a dle potřeby dochutíme.
-
5
Hotové těstoviny přelijeme omáčkou s tuňákem a důkladně promícháme. Ihned podáváme.