Pstruh pečený s mandlemi a petrželovou natí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Pstruh
  • 3 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Mandle
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 720 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 480 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 181 mg
  • Draslík 1098.3 mg
  • Vláknina 5756 mg
  • Vitamín A 5756 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 6.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pstruhy vykucháme, očistíme, opláchneme a osušíme. Poté je vně i uvnitř zakapeme citronovou šťávou a osolíme, vnitřek potřeme půlkou másla a vložíme lžíci petrželové nati.

  • 2

    Zapékací mísu vytřeme zbylým máslem, vložíme na něj upravené pstruhy a v troubě vyhřáté na 220°C pečeme asi čtvrt hodiny. V průběhu pečení ryby opatrně obrátíme. Na závěr pečení pstruhy posypeme mandlemi nakrájenými na tenké nudličky (mandle nejprve spaříme a oloupeme) a zapečeme, až mandle zezlátnou. Pečeme ve vrchní části trouby.

Komentáře k receptu