Pstruh pečený s mandlemi a petrželovou natí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 720 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 52 g
- Sodík 480 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 181 mg
- Draslík 1098.3 mg
- Vláknina 5756 mg
- Vitamín A 5756 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.7 mg
- Vitamín E 6.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pstruhy vykucháme, očistíme, opláchneme a osušíme. Poté je vně i uvnitř zakapeme citronovou šťávou a osolíme, vnitřek potřeme půlkou másla a vložíme lžíci petrželové nati.
-
2
Zapékací mísu vytřeme zbylým máslem, vložíme na něj upravené pstruhy a v troubě vyhřáté na 220°C pečeme asi čtvrt hodiny. V průběhu pečení ryby opatrně obrátíme. Na závěr pečení pstruhy posypeme mandlemi nakrájenými na tenké nudličky (mandle nejprve spaříme a oloupeme) a zapečeme, až mandle zezlátnou. Pečeme ve vrchní části trouby.