Steak na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 483 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1581 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 73.5 mg
- Draslík 830.6 mg
- Vláknina 6021.6 mg
- Vitamín A 6021.6 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvý pepř rozdrtíme v hmoždíři, maso potřeme olivovým olejem a poté okraje obalíme v pepřové drti. Zbylý olej rozpálíme v pánvi, vložíme steaky a pečeme 6 minut z každé strany podle tloušťky masa.
-
2
Steaky přemístíme na talíře a do pánve k výpeku nalijeme červené víno a vodu. Za stálého míchání vaříme 4 minuty, objem by se měl snížit na polovinu, osolíme a nalijeme na jednotlivé steaky.