Tofové sendviče

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 275 g Sýr sójový - Tofu
  • 125 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 4 ks Shiitake houby
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.25 l Voda pitná
  • 1.5 dl Jogurt bílý
  • 2 polévková lžíce Sezam - semena
  • 2 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 314 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 92 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 40.9 mg
  • Draslík 1114.1 mg
  • Vláknina 20301.6 mg
  • Vitamín A 20301.6 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené houby vložíme do misky a zalijeme teplou vodou. Necháme je bobtnat 25 minut. Poté je necháme okapat, vymačkáme z nich vodu a odstraníme tuhé části a houby pokrájíme.

  • 2

    Z tofu necháme okapat vodu a pokrájíme na tenké plátky. Každý plátek pokrájíme na čtvereček o straně 2,5cm.

  • 3

    Z okurky vymačkáme vodu a smícháme s houbami, krémovým sýrem a nastrouhaným zázvorem. Osolíme a opepříme. Náplň dáváme mezi dva čtverečky tofu.

  • 4

    Připravíme si těsto - do mísy dáme mouku, přidáme vejce, vodu, sůl a vypracujeme husté těsto. Přidáme do něj sezamová semínka. Rozehřejeme olej, obalíme sendvičce v těstíčku a osmažíme do zlatova. Poté vyndáme, necháme okapat.

  • 5

    Připravíme si omáčku - smícháme med, jogurt a mátu.

  • 6

    Omáčku podáváme zvlášť.

Komentáře k receptu