Námořnická polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 10 g Nové koření mleté
  • 50 g Šalotka
  • 20 g Šalvěj čerstvá
  • 500 g Mořské plody mix
  • 500 g Filé z mořského jazyka
  • 80 g Protlak rajčatový
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 ks Bobkový list
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar rybí
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 567 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1910 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 112.5 mg
  • Draslík 883.1 mg
  • Vláknina 6625.3 mg
  • Vitamín A 6625.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme olej a nakrájený česnek s cibulí orestujeme.

  • 2

    Šalvěj opereme, jemně posekáme a přidáme k cibuli

  • 3

    s česnekem. Dále přidáme bobkový list, nové koření, drcený pepř a mořskou sůl, citronovou šťávou a přidáme rozmrazené mořské plody.

  • 4

    Po 10 minutách dušení přilijeme rybí vývar. Omyjeme filety z mořské ryby, nakrájíme na kostky a přidáme do polévky.

  • 5

    Všechno necháme zvolna vařit asi 10 minut. Potom přidáme rozmrazené krevety a rajský protlak. Polévku zdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu