Námořnická polévka
Suroviny
- 200 g Krevety tygří - loupané
- 10 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 20 g Petržel - nať
- 10 g Nové koření mleté
- 50 g Šalotka
- 20 g Šalvěj čerstvá
- 500 g Mořské plody mix
- 500 g Filé z mořského jazyka
- 80 g Protlak rajčatový
- 100 ml Olej olivový
- 1 ks Bobkový list
- 6 stroužek Česnek
- 1 l Vývar rybí
- 4 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 567 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1910 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 112.5 mg
- Draslík 883.1 mg
- Vláknina 6625.3 mg
- Vitamín A 6625.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme olej a nakrájený česnek s cibulí orestujeme.
-
2
Šalvěj opereme, jemně posekáme a přidáme k cibuli
-
3
s česnekem. Dále přidáme bobkový list, nové koření, drcený pepř a mořskou sůl, citronovou šťávou a přidáme rozmrazené mořské plody.
-
4
Po 10 minutách dušení přilijeme rybí vývar. Omyjeme filety z mořské ryby, nakrájíme na kostky a přidáme do polévky.
-
5
Všechno necháme zvolna vařit asi 10 minut. Potom přidáme rozmrazené krevety a rajský protlak. Polévku zdobíme petrželkou.