Polévka s modrým sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 100 g Kedlubna
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mrkev kořen
  • 100 g Pastinák
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Petržel - nať
  • 3 g Nové koření celé
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 150 g Sýr Gorgonzola
  • 100 g Petržel kořen
  • 100 g Nudle vaječné
  • 500 ml Šťáva celerová
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 468 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 102 g
  • Sodík 1832 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 76.5 mg
  • Draslík 963.4 mg
  • Vláknina 14555 mg
  • Vitamín A 14555 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 76.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev, pastinák, petržel a kedluben očistíme a pokrájíme na nudličky. Na kostičky nakrájíme cibuli.

  • 2

    Na másle osmažíme zeleninu i cibuli. Přibližně po 5 minutách zalijeme celerovou šťávou a hovězím vývarem a krátce povaříme.

  • 3

    Přidáme polévkové nudle a necháme zvolna vařit přibližně 10 minut při mírné teplotě.

  • 4

    Přimícháme citronovou šťávu. Opereme, osušíme, jemně posekáme a přidáme petrželku.

  • 5

    Ochutíme solí, pepřem, muškátem a novým kořením.

  • 6

    Rozkrájíme sýr na kousky a necháme rozpustit v polévce a podáváme.

Komentáře k receptu