Polévka s modrým sýrem
Suroviny
- 60 g Cibule
- 100 g Kedlubna
- 60 g Máslo čerstvé
- 150 g Mrkev kořen
- 100 g Pastinák
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 50 g Petržel - nať
- 3 g Nové koření celé
- 3 g Muškátový oříšek
- 150 g Sýr Gorgonzola
- 100 g Petržel kořen
- 100 g Nudle vaječné
- 500 ml Šťáva celerová
- 1 l Hovězí vývar základní
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 102 g
- Sodík 1832 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 76.5 mg
- Draslík 963.4 mg
- Vláknina 14555 mg
- Vitamín A 14555 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 76.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev, pastinák, petržel a kedluben očistíme a pokrájíme na nudličky. Na kostičky nakrájíme cibuli.
-
2
Na másle osmažíme zeleninu i cibuli. Přibližně po 5 minutách zalijeme celerovou šťávou a hovězím vývarem a krátce povaříme.
-
3
Přidáme polévkové nudle a necháme zvolna vařit přibližně 10 minut při mírné teplotě.
-
4
Přimícháme citronovou šťávu. Opereme, osušíme, jemně posekáme a přidáme petrželku.
-
5
Ochutíme solí, pepřem, muškátem a novým kořením.
-
6
Rozkrájíme sýr na kousky a necháme rozpustit v polévce a podáváme.