Anglické telecí řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 501 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 34 g
- Sodík 620 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 417.8 mg
- Draslík 610.1 mg
- Vláknina 692.3 mg
- Vitamín A 692.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté telecí maso nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a opepříme. Řízky obalíme postupně v hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. Smažíme na pánvi na oleji po obou stranách dozlatova.
-
2
Z vajec usmažíme 4 sázená vejce - volská oka. Na každý usmažený řízek položíme plátek anglické slaniny a volské oko. Ihned podáváme.
-
3
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninový salát.