Sýrové řízky s hořčicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 30 g Hořčice plnotučná
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 885 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 81 g
  • Sodík 84 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 151.3 mg
  • Draslík 28.7 mg
  • Vláknina 509.4 mg
  • Vitamín A 509.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ementál nakrájíme na silnější plátky a potřeme hořčicí. Každý plátek obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej a sýr smažíme po obou stranách dozlatova.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou nebo s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu