Pikantní fenykl

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Smetana zakysaná15%
  • 500 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 ks Paprika zelená
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 kg Fenykl sladký - hlíza
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Ocet jablečný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 955 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 6.3 mg
  • Draslík 1811.7 mg
  • Vláknina 16197.5 mg
  • Vitamín A 16197.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek nakrájíme na plátky. Fenykl opereme a nakrájíme na hrubší plátky.

  • 2

    Chilli papričky zbavíme semen a nakrájíme na proužky.

  • 3

    Rozehřejeme olej, lehce podusíme proužky fenyklu s cibulí, česnekem a chilli a přibližně 5 minuty necháme dusit.

  • 4

    Zalijeme vývarem. Směs ochutíme rozmarýnem, citronovou šťávou, jablečným octem, bílým vínem, cukrem, solí a pepřem. Všechno necháme přibližně 5 minuty dojít na mírném ohni, nakonec vmícháme zakysanou smetanu a podáváme.

Komentáře k receptu