Kakaové věnečky obalované mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 60 g Mandle
  • 140 g Máslo čerstvé
  • 180 g Mouka polohrubá
  • 100 g Cukr moučkový
  • 30 g Cukr krystal
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 polévková lžíce Kakao
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 344 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 67.3 mg
  • Draslík 90.2 mg
  • Vláknina 3640.9 mg
  • Vitamín A 3640.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy si dáme prosátou polohrubou mouku, moučkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru, máslo, kakao, skořici a 1 žloutek.

  • 2

    Směs dobře promícháme a pomocí rukou vypracujeme hladké vláčné těsto, z něj utvoříme větší válec, zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme 2-3 hodiny v chladu odpočinout.

  • 3

    Na pomoučeném vále (2-3 lžíce hladké mouky) si z těsta nakrájíme několik dílů a z každého rukama vyválíme tenké válečky a síle 7-8 mm. Nakrájíme je přibližně na délku 8-10 cm, každý kousek spojíme do tvaru věnečku.

  • 4

    Věnečky potřeme rozšlehaným bílkem a obalíme v posekaných loupaných mandlích, které jsme smíchali s hrubým krystalovým cukrem. Věnečky poklademe na plech s pečicím papírem a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 180°C přibližně 15 minut dozlatova.

Komentáře k receptu