Lasagne s kuřecím masem
Suroviny
- 800 g Kuřecí prsa
- 100 g Máslo čerstvé
- 10 g Sůl
- 6 g Pepř černý mletý
- 2 g Muškátový oříšek
- 3 g Pepř černý celý
- 120 g Sýr Čedar
- 120 g Lasagne
- 120 g Mouka pšeničná hladká
- 50 g Protlak rajčatový
- 30 ml Olej olivový
- 20 ml Hořčice
- 1 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 2 ks Pórek
- 1 ks Bobkový list
- 2 stroužek Česnek
- 6 dl Mléko polotučné
- 5 dl Vývar drůbeží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 603 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 112 g
- Sodík 930 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 102.3 mg
- Draslík 584.7 mg
- Vláknina 6618.1 mg
- Vitamín A 6618.1 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na bešamelovou omáčku v hrnci zahřejeme mléko s bobkovým listem, s cibulí nakrájenou nadrobno a muškátovm oříškem, nenecháme vařit, zakryjeme a odstavíme na 10 minut. V jiném hrnci rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a uvaříme světlou jíšku. Mléko s kořením zcedíme a za stálého míchání vléváme do jíšky, vaříme na mírném ohni, až omáčka zhoustne. Osolíme, opepříme a můžeme na chvíli odstavit.
-
2
Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso orestujeme dozlatova, přisypeme prolisovaný česnek, mrkev a pórek na kolečka a restujeme 5 minut. Zalijeme kuřecím vývarem, přidáme protlak, pepř a sůl a povaříme na mírném ohni 30 minut, občas zamícháme.
-
3
Znovu zahřejeme bešamelovou omáčku, vmícháme do ní hořčici a polovinu sýra. V pekáčku tvoříme střídavě vrstvy lasagní, kuřecí směsi a sýrové omáčky tak, aby vrchní poslední vrstva byla sýrová. Posypeme zbylým sýrem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě hodinu, až sýr na povrchu zezlátne.