Lasagne s kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 800 g Kuřecí prsa
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 2 g Muškátový oříšek
  • 3 g Pepř černý celý
  • 120 g Sýr Čedar
  • 120 g Lasagne
  • 120 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 30 ml Olej olivový
  • 20 ml Hořčice
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Pórek
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • 6 dl Mléko polotučné
  • 5 dl Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 603 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 112 g
  • Sodík 930 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 102.3 mg
  • Draslík 584.7 mg
  • Vláknina 6618.1 mg
  • Vitamín A 6618.1 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na bešamelovou omáčku v hrnci zahřejeme mléko s bobkovým listem, s cibulí nakrájenou nadrobno a muškátovm oříškem, nenecháme vařit, zakryjeme a odstavíme na 10 minut. V jiném hrnci rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a uvaříme světlou jíšku. Mléko s kořením zcedíme a za stálého míchání vléváme do jíšky, vaříme na mírném ohni, až omáčka zhoustne. Osolíme, opepříme a můžeme na chvíli odstavit.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso orestujeme dozlatova, přisypeme prolisovaný česnek, mrkev a pórek na kolečka a restujeme 5 minut. Zalijeme kuřecím vývarem, přidáme protlak, pepř a sůl a povaříme na mírném ohni 30 minut, občas zamícháme.

  • 3

    Znovu zahřejeme bešamelovou omáčku, vmícháme do ní hořčici a polovinu sýra. V pekáčku tvoříme střídavě vrstvy lasagní, kuřecí směsi a sýrové omáčky tak, aby vrchní poslední vrstva byla sýrová. Posypeme zbylým sýrem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě hodinu, až sýr na povrchu zezlátne.

Komentáře k receptu