Těstovinový kuřecí salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Hroznové víno
  • 9 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Celer řapíkatý
  • 300 g Těstoviny Fusilli
  • 250 g Drůbeží maso pečené
  • 60 ml Olej olivový
  • 20 ml Ocet vinný
  • 40 ml Zakysaná smetana
  • 60 ml Pesto
  • 60 ml Majonéza
  • 1 ks Mrkev kořen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 694 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 117 g
  • Sodík 1065 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 58.3 mg
  • Draslík 326.7 mg
  • Vláknina 9495 mg
  • Vitamín A 9495 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme zálivku na těstoviny. V misce smícháme sůl. pepř, prolisovaný česnek, vinný ocet a olivový olej, důkladně vyšleháme.

  • 2

    Těstoviny uvaříme podle návodu, zcedíme, přendáme do hlubší mísy a zalijeme připravenou zálivkou. Promícháme a necháme vychladnout.

  • 3

    Upečené maso a mrkev nakrájíme na nudličky, kuličky vína rozpůlíme a vše vmícháme do těstovin.

  • 4

    V misce smícháme majonézu, pesto a zakysanou smetanu, osolíme a opepříme.

  • 5

    Těstoviny rozdělíme na jednotlivé porce, každou zalijeme přiměřeným množstvím omáčky a servírujeme ozdobené listem celeru a kuličkou vína.

Komentáře k receptu