Tortilla španělská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 16 g
- Sodík 211 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 368 mg
- Draslík 1355.2 mg
- Vláknina 15467.8 mg
- Vitamín A 15467.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.4 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Povaříme v hrnci s mírně osolenou vodou brambory, pokrájené na tenké plátky, cca 5 minut. Necháme okapat.
-
2
Předehřejeme v pánvi olej, přidáme pokrájenou cibuli, brambory a smažíme za neustálého míchání 5 minut, dokud nebudou brambory hnědé.
-
3
Vložíme papriku, česnek, cukrovou kukuřici, rajčata a vše promícháme. Přidáme vajíčka, petrželku, sůl a pepř. Smažíme 12 minut. Sejmeme pánev z plamene a dáme na 7 minut do předehřáté trouby. Zapékáme dokud směs na povrchu nezezlátne.
-
4
Na čtverce nakrájíme tortillu, dáme jednotlivé kusy na talíře a podáváme se salátem.
-
5
Můžeme podávat jak horké, tak i studené.