Smažená mortadela

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Mrkev kořen
  • 400 g Salám Mortadela
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 250 g Celer řapíkatý
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 200 g Smetana zakysaná 14%
  • 50 ml Olej olivový
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 250 ml Víno Marsala
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 789 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 129 g
  • Sodík 944 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 206.2 mg
  • Draslík 356.3 mg
  • Vláknina 7611.8 mg
  • Vitamín A 7611.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řapíkatý celer, opereme s nakrájíme. Rozehřejeme olej a zeleninu zlehka podusíme. Přibližně po 3 minutách nalijeme na směs vývar a marsalu, okořeníme bobkovým listem, tymiánem, solí a pepřem.

  • 2

    Necháme všechno zhruba 4 minuty na mírném ohni táhnout. Přidáme zakysanou smetanu.

  • 3

    Rozkvedláme vejce, smícháme mouku s parmezánem. Plátky mortadely nejdříve protáhneme vejcem, potom obalíme ve směsi mouky a sýra.

  • 4

    Na pánvi rozehřejeme máslo a plátky mortadely z obou stran smažíme přibližně 4 minuty. Upravíme na talíře a servírujeme se zeleninovou směsí.

Komentáře k receptu