Smažená mortadela
Suroviny
- 150 g Cibule
- 50 g Máslo čerstvé
- 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 120 g Mrkev kořen
- 400 g Salám Mortadela
- 50 g Sýr Parmezán
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 250 g Celer řapíkatý
- 10 g Tymián čerstvý
- 200 g Smetana zakysaná 14%
- 50 ml Olej olivový
- 250 ml Hovězí vývar základní
- 250 ml Víno Marsala
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Bobkový list
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 789 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 129 g
- Sodík 944 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 206.2 mg
- Draslík 356.3 mg
- Vláknina 7611.8 mg
- Vitamín A 7611.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řapíkatý celer, opereme s nakrájíme. Rozehřejeme olej a zeleninu zlehka podusíme. Přibližně po 3 minutách nalijeme na směs vývar a marsalu, okořeníme bobkovým listem, tymiánem, solí a pepřem.
-
2
Necháme všechno zhruba 4 minuty na mírném ohni táhnout. Přidáme zakysanou smetanu.
-
3
Rozkvedláme vejce, smícháme mouku s parmezánem. Plátky mortadely nejdříve protáhneme vejcem, potom obalíme ve směsi mouky a sýra.
-
4
Na pánvi rozehřejeme máslo a plátky mortadely z obou stran smažíme přibližně 4 minuty. Upravíme na talíře a servírujeme se zeleninovou směsí.