Kuře se sladkokyselými nudlemi
Suroviny
- 60 g Cukr třtinový
- 600 g Kuřecí prsa
- 100 g Mrkev kořen
- 100 g Ořechy Kešu
- 8 g Sůl
- 5 g Zázvor mletý
- 100 g Bambusové výhonky
- 100 g Paprika zelená
- 250 g Nudle čínské vaječné
- 10 g Maranta třtinová
- 20 ml Omáčka sójová
- 130 ml Voda pitná
- 80 ml Ocet rýžový
- 40 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 10 ml Protlak rajčatový
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 588 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 83 g
- Sodík 1189 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 991.7 mg
- Vláknina 6437.5 mg
- Vitamín A 6437.5 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.8 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čínské nudle uvaříme podle návodu na obalu, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.
-
2
V hrnci smícháme vodu s marantou, octem, cukrem, sojovou omáčkou, prolisovaným česnekem, protlakem a kouskem zázvoru. Osolíme, opepříme, přivedeme směs k varu. Vaříme asi minutu, vsypeme škrob a ne mírném ohni za stálého míchání vaříme, až omáčka zhoustne.
-
3
Na rozpálenem woku zprudka orestujeme nakrájenou cibuli na arašídovém oleji, přidáme kuřecí maso, mrkev a papriku na kostičky, opékáme asi 6 minut, až je maso měkké.
-
4
Přisypeme nasekané kešu oříšky, bambusové výhonky, krátce orestujeme a zalijeme připravenou omáčkou. Zahříváme, aby byla směs horká, ale už nevaříme.
-
5
Nakonec, už do odstavené pánve, vmícháme nudle a servírujeme.