Pálivé vindaloo
Suroviny
- 400 g Brambory
- 10 g Cukr třtinový
- 700 g Kuřecí prsa
- 800 g Rajčata
- 10 g Sůl
- 7 g Pepř černý mletý
- 5 g Pepř cayenský
- 15 g Skořice mletá
- 5 g Koriandr mletý
- 5 g Kmín římský
- 200 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 30 ml Protlak rajčatový
- 2 ks Cibule
- 2 ks Chilli paprička
- 8 stroužek Česnek
- 1 dl Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 820 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 56 g
- Sodík 1202 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 112 mg
- Draslík 1803.8 mg
- Vláknina 18870 mg
- Vitamín A 18870 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.3 mg
- Vitamín E 9.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kmín, skořici, cayenský pepř, koriandr, ocet, vodu a cukr smícháme v misce.
-
2
Na hluboké pánvi orestujeme na arašídovém oleji cibulku nadrobno a pokrájený česnek, asi po 3 minutách přidáme kuřecí prsa nakrájená na nudličky, restujeme dalších 5 minut. Přihodíme chilli papričky, rozmixovaná rajčata a protlak, brambory na kostičky, promícháme a povaříme 5 minut. Nakonec vmícháme směs koření z misky, osolíme, opepříme, zakryté vaříme na mírném ohni asi 45-50 minut.
-
3
Podáváme s vařenou rýží nebo nudlemi.