Koláčky s piniovými oříšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 160 g Máslo čerstvé
  • 180 g Cukr krupice
  • 120 g Cukr moučkový
  • 80 g Cukr hroznový (glukóza)
  • 100 g Oříšky piniové
  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 60 g Čokoláda na vaření
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 6 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 3.5 polévková lžíce Sirup cukrový
  • 3 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 818 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 109 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 237.1 mg
  • Draslík 177 mg
  • Vláknina 3244 mg
  • Vitamín A 3244 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Prosijeme do mísy mouku se špetkou soli. Přidáme máslo, cukr, 1 vejce, 2 žloutky a prsty promícháme. Z prohněteného těsta vytvoříme kouli, kterou zabalíme do potravinářské folie a vložíme alespoň na hodinu do lednice.

  • 2

    Vychlazené těsto rozválíme na osm placek o průměru asi 15 cm a vyložíme jím osm formiček s odnímatelným dnem o průměru 10 cm. Těsto ve formičká přikryjeme pečícím papírem a zatížíme. Vložíme na 10 minut do lednice.

  • 3

    Takto připravené pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 5 minut. Poté odstraníme papír a zatížení a pečeme dalších 8 minut. Formičky vyjememe a teplotu snížíme na 180 °C.

  • 4

    Rozlámeme čokoládu do hrnce, přidáme máslo a za stálého míchání zahříváme tak dlouho, dokud se nerozpustí a nesmísí.

  • 5

    Vmícháme zbývající suroviny a náplň rozdělíme do upečených koláčků. Pečeme dalších 25-30 minut. Po upečení necháme koláčky mírně vychladnout a poté je vyklopíme. Podáváme teplé nebo pokojové teploty, nikoliv vychlazené.

Komentáře k receptu