Hruškový koláč s mandlovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 125 g Cukr krupice
  • 150 g Mandle
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cukr moučkový
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Hrušky
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 4 polévková lžíce Želé dortové
  • 1 polévková lžíce Rum
  • 1 polévková lžíce Cukr vanilka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 32 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 39.8 mg
  • Draslík 177 mg
  • Vláknina 8979 mg
  • Vitamín A 8979 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vymícháme máslo, cukr, sůl a přidáme vejce.

  • 2

    Do prosáté mouky uděláme důlek, do něj dáme připravenou směs a zpracujeme v těsto. Vytvoříme bochánek, který necháme hodinu uležet v chladu.

  • 3

    Do kulaté vymaštěné formy rozložíme těsto, na které nalijeme náplň. Cukr smícháme s mletými mandlemi, smetanou, ušlehanými vejci a rumem.

  • 4

    Oloupeme hrušky, nakrájíme na plátky, rozložíme na náplň a posypeme vanilkovým cukrem.

  • 5

    Dáme péct, poté dáme želé.

Komentáře k receptu