Drobenkový koláč s nektarinkami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 175 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 155 g Cukr krupice
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Nektarinka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 balení Droždí sušené
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 472 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 40 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 71.3 mg
  • Draslík 139.7 mg
  • Vláknina 6110.1 mg
  • Vitamín A 6110.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z hladké mouky, 80 g cukru, špetky soli, sušeného droždí, mléka, 100 g másla, vajec a citronové kůry vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme je čistou utěrkou a necháme na teplém místě vykynout na dvojnásobek objemu.

  • 2

    Omyté nektarinky vypeckujeme a nakrájíme na dílky. Zakapeme citronovou šťávou.

  • 3

    Hrubou mouku, 75 g cukru a zbylé máslo prohněteme se skořicí a vzniklou drobenku necháme vychladit.

  • 4

    Z vykynutého těsta vyválíme plát, přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a obložíme nektarinkami. Posypeme drobenkou a koláč pečeme asi 45 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu