Drobenkový koláč s nektarinkami
Suroviny
- 175 g Máslo čerstvé
- 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Mouka pšeničná hrubá
- 155 g Cukr krupice
- 125 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 2 ks Vejce slepičí
- 6 ks Nektarinka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 balení Droždí sušené
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 472 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 17 g
- Sodík 40 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 71.3 mg
- Draslík 139.7 mg
- Vláknina 6110.1 mg
- Vitamín A 6110.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z hladké mouky, 80 g cukru, špetky soli, sušeného droždí, mléka, 100 g másla, vajec a citronové kůry vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme je čistou utěrkou a necháme na teplém místě vykynout na dvojnásobek objemu.
-
2
Omyté nektarinky vypeckujeme a nakrájíme na dílky. Zakapeme citronovou šťávou.
-
3
Hrubou mouku, 75 g cukru a zbylé máslo prohněteme se skořicí a vzniklou drobenku necháme vychladit.
-
4
Z vykynutého těsta vyválíme plát, přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a obložíme nektarinkami. Posypeme drobenkou a koláč pečeme asi 45 minut ve středně vyhřáté troubě.