Italský tvarohový koláč
Suroviny
- 50 g Hrozinky
- 100 g Cukr krupice
- 30 g Kandovaná pomerančová kůra
- 100 g Rybíz červený
- 350 g Sýr Ricotta
- 2 ks Citrony
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- 3 polévková lžíce Víno Marsala
- 1 polévková lžíce Máta
- 2 polévková lžíce Krupice pšeničná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 12 g
- Sodík 83 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 134.1 mg
- Draslík 223.2 mg
- Vláknina 4622.9 mg
- Vitamín A 4622.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrozinky nasypeme do misky a přelijeme italským dezertním vínem, necháme naložené 30 minut.
-
2
Na dno dortové formy vložíme pečící papír, formu vytřeme máslem a vysypeme krupicí.
-
3
Silonovým sítem protlačíme do misky sýr ricotta, přidáme žloutky, cukr, krupici a citronovou šťávu. Vše důkladně promícháme.
-
4
Přisypeme hrozinky, nadrobno nakrájenou kandovanou pomerančovou kůru a jemně nastrouhanou citronovou kůru. Promícháme a vše nalijeme do připravené formy. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30–40 minut. Po upečení musí být povrch koláče pevný a okraje by se měly mírně oddalovat od stěn.
-
5
Koláč necháme chladnout v otevřené troubě zhruba 2-3 hodiny. Poté jej vyklopíme z formy. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem, ozdobíme červeným rybízem a snítkou máty.