Jednohubky z tresky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 585 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 31 g
- Sodík 677 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 148.7 mg
- Draslík 583.6 mg
- Vláknina 8870 mg
- Vitamín A 8870 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 315.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z brambor uděláme kaši a necháme vychladnout. Tresku 10 minut povaříme v mléce. Hrnec necháme částečně zakrytý. Rybu vyjmeme z mléka a odstraníme z ní všechny kosti či kůži.
-
2
V míse smícháme uvařenou rybu, bramborovou kaši, petrželku, jarní cibulku a koření. Ze směsi vytvoříme malé placičky. Mouku smícháme se solí a pepřem. Placičky obalíme v okořeněné mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Dáme na talíř a asi na 1 hodinu vložíme do chladničky.
-
3
V pánvi rozehřejeme asi 5 mm vrstvu oleje. Rybí placičky smažíme 3 minuty po každé straně, dokud nezezlátnou. Podáváme s tatarskou omáčkou.