Omáčka máslová s oříšky a čočkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Mandle
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 90 g Čočka červená
  • 60 g Oříšky piniové
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 dl Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 436 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 413 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 19.4 mg
  • Draslík 495.7 mg
  • Vláknina 12240.5 mg
  • Vitamín A 12240.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpustíme v pánvi polovinu másla a osmažíme na něm nakrájenou cibuli do zlatova. Přidáme zeleninový vývar a čočku. Přivedeme k varu a necháme vařit 30 minut bez pokličky, dokud čočka nezměkne. Poté čočku přecedíme.

  • 2

    V menší pánvi rozpustíme zbývající máslo. Přidáme piniová semínka a mandle a za častého míchání smažíme do zlatova, poté sundáme pánvičku z ohně.

  • 3

    Pokud nám zbyla čočka, mandle, máslo a piniová semínka, dáme vše do mixéru, přidáme mletý koriandr, zázvor, kmín a mixujeme do hladka.

  • 4

    Osolíme, opepříme a ozdobíme koriandrem.

  • 5

    Podáváme s kusy syrové zeleniny.

Komentáře k receptu