Jogurtový salát

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 150 g Paprika červená
  • 15 g Máta
  • 200 g Řecký jogurt
  • 2 kávová lžička Kmín mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 125 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 505 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 7.5 mg
  • Draslík 190.3 mg
  • Vláknina 3698.1 mg
  • Vitamín A 3698.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na maximum. Papriky upečeme dočerna. Během pečení několikrát otočíme. Poté je dáme do mikrotenového sáčku a vložíme na 10 minut do chladničky.

  • 2

    Z paprik odstraníme slupky a dužinu najemno nakrájíme. Paprikovou směs smícháme s jogurtem, kmínem a mátou. Okořeníme. Salát dáme do servírovací misky a posypeme paprikou.

Komentáře k receptu