Dušené hlávkové zelí zahuštěné

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Zelí hlávkové bílé
  • 600 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 153 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 147 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 5.8 mg
  • Draslík 399.2 mg
  • Vláknina 11433.8 mg
  • Vitamín A 11433.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 82.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze zelí odstraníme poškozené listy, zelí opláchneme a nakrájíme na nudličky. Nakrájené zelí vložíme na rozpuštěné sádlo, podlijeme vodou, přidáme sůl, kmín a dusíme za občasného míchání. Poloměkké zelí zaprášíme moukou, kterou dobře rozmícháme. Když je zelí téměř měkké, přimícháme ocet a cukr.

Komentáře k receptu