Uzbecký šašlik
Suroviny
- 400 g Hovězí maso zadní
- 200 g Slanina vepřová
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Koriandr mletý
- 1 špetka Paprika mletá pálivá
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 dl Voda pitná
- 1 dl Ocet kvasný lihový
- 4 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 33 g
- Sodík 664 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 95.6 mg
- Draslík 154.1 mg
- Vláknina 1102.8 mg
- Vitamín A 1102.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kostky, naklepeme, uložíme do mísy, osolíme, poprášíme sladkou a pálivou mletou paprikou, koriandrem, drobně nakrájenou cibulí a promícháme.
-
2
Z vody, octa a oleje připravíme marinádu, kterou maso zalijeme, promícháme a necháme odležet 1-2 dny v chladničce.
-
3
Odleželé maso napícháme na jehly střídavě s plátky slaniny, potřeme olejem a grilujeme nebo pečeme ve vyhřáté troubě. Maso často obracíme, aby se rovnoměrně propeklo. Je-li maso tuhé, dáme ho do ohnivzdorné mísy, podlijeme a udusíme.