Uzbecký šašlik

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí maso zadní
  • 200 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Koriandr mletý
  • 1 špetka Paprika mletá pálivá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 dl Ocet kvasný lihový
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 430 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 664 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 95.6 mg
  • Draslík 154.1 mg
  • Vláknina 1102.8 mg
  • Vitamín A 1102.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostky, naklepeme, uložíme do mísy, osolíme, poprášíme sladkou a pálivou mletou paprikou, koriandrem, drobně nakrájenou cibulí a promícháme.

  • 2

    Z vody, octa a oleje připravíme marinádu, kterou maso zalijeme, promícháme a necháme odležet 1-2 dny v chladničce.

  • 3

    Odleželé maso napícháme na jehly střídavě s plátky slaniny, potřeme olejem a grilujeme nebo pečeme ve vyhřáté troubě. Maso často obracíme, aby se rovnoměrně propeklo. Je-li maso tuhé, dáme ho do ohnivzdorné mísy, podlijeme a udusíme.

Komentáře k receptu