Rybí curry se zelenými fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Fazolové lusky zelené
  • 600 g Okouník mořský
  • 400 ml Mléko kokosové
  • 2 kávová lžička Cukr třtinový
  • 4 ks Kafirové listy
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 1 polévková lžíce Curry omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 419 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 766 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 64.4 mg
  • Draslík 890.3 mg
  • Vláknina 5262.8 mg
  • Vitamín A 5262.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolky omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky cca 4 cm velké. Ve vroucí, osolené vodě je blanšírujeme cca 4 minuty. Poté prudce zchladíme a necháme okapat na sítu.

  • 2

    Rybí filé omyjeme, osušíme na papírové utěrce a nakrájíme na tenké proužky. Limetkové listy opláchneme, podélně rozpůlíme a pokrájíme na jemné nudličky.

  • 3

    Jeden šálek kokosového mléka bez tučných usazenin (ty odložíme) ohřejeme. Přidáme curry pastu a na mírném ohni, za stálého míchání, cca 2 minuty povaříme. Zbytek kokosového mléka smícháme s vývarem, limetkovými listy, fazolkami, rybí omáčkou a cukrem a vaříme další 2 minuty. Do omáčky vložíme rybu, zakryjeme a vaříme ještě 3-4 minuty. Dochutíme solí, pepřem a limetkovou šťávou. Odložený kokosový tuk rozmícháme dohladka a dáme navrch.

  • 4

    Rozdělíme na talíře, posypeme zbytkem limetkových listů a podáváme.

Komentáře k receptu