Holštýnská telecí kýta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 23 g
- Sodík 997 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 124.8 mg
- Draslík 317.9 mg
- Vláknina 663.6 mg
- Vitamín A 663.6 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí kýtu opláchneme ve vlažné vodě a středem masa prořízneme kapsu na naplnění.
-
2
Na 1/2 tuku podusíme rajčata, okurky a šunku, vše nakrájené na široké nudle, zalijeme rozkvedlanými vejci, osolíme a necháme srazit.
-
3
Směsí naplníme otvor v mase, uzavřeme jehlou nebo zašijeme režnou nití.
-
4
Maso osolíme, vložíme do pekáče, přidáme tuk a podlijeme vodou. Dáme péci do vyhřáté trouby. Během pečení maso stále obracíme, přelévámě šťávou a podléváme teplou vodou.
-
5
Doměkka a dozlatova upečené maso vyjmeme ze šťávy. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a rozmícháme. Dobře provaříme a podle chuti dosolíme.
-
6
Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník a necháme stát, až se tuk oddělí.
-
7
Při podávání krájíme maso na plátky a podléváme šťávou.