Holštýnská telecí kýta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 112 g Okurky nakládané
  • 112 g Rajčata
  • 75 g Šunka dušená
  • 100 g Vejce slepičí
  • 20 g Sůl
  • 150 g Tuk
  • 750 g Telecí kýta
  • 500 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 295 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 997 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 124.8 mg
  • Draslík 317.9 mg
  • Vláknina 663.6 mg
  • Vitamín A 663.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí kýtu opláchneme ve vlažné vodě a středem masa prořízneme kapsu na naplnění.

  • 2

    Na 1/2 tuku podusíme rajčata, okurky a šunku, vše nakrájené na široké nudle, zalijeme rozkvedlanými vejci, osolíme a necháme srazit.

  • 3

    Směsí naplníme otvor v mase, uzavřeme jehlou nebo zašijeme režnou nití.

  • 4

    Maso osolíme, vložíme do pekáče, přidáme tuk a podlijeme vodou. Dáme péci do vyhřáté trouby. Během pečení maso stále obracíme, přelévámě šťávou a podléváme teplou vodou.

  • 5

    Doměkka a dozlatova upečené maso vyjmeme ze šťávy. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a rozmícháme. Dobře provaříme a podle chuti dosolíme.

  • 6

    Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník a necháme stát, až se tuk oddělí.

  • 7

    Při podávání krájíme maso na plátky a podléváme šťávou.

Komentáře k receptu