Jablka s mascarpone

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 5 g Kardamom
  • 25 g Kandovaná pomerančová kůra
  • 150 g Mascarpone
  • 4 ks Jablka
  • 3 ks Pomeranče
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 cl Koňak Armaňak
  • 4 polévková lžíce Hrozinky
  • 2 polévková lžíce Cukr vanilka
  • 3 polévková lžíce Oříšky piniové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 564 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 77 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 3 mg
  • Draslík 777.2 mg
  • Vláknina 18019.5 mg
  • Vitamín A 18019.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 89.8 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sultánky posekáme a smícháme s posekanou kandovanou pomerančovou kůrou, piniovými oříšky a mascarponem. Pomeranče oloupeme včetně bílé vrstvy. Rozebereme a dílky rozkrájíme na kousky.

  • 2

    Do mascarponové hmoty vmícháme kousky pomeranče s koňakem, vanilkovým cukrem a kardamomem.

  • 3

    Zapékací misku vymažeme máslem. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Jablka omyjeme, oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jádřince a rozkrájíme na proužky.

  • 4

    Nakonec jablka naskládáme do formy a navršíme na ně maskarponovou hmotu. Pokryjeme sněhem a pečeme asi 10 minut.

Komentáře k receptu