Benátská rybí směs

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Bazalka
  • 150 g Garnát obecný
  • 100 g Cibulka jarní
  • 200 g Fenykl sladký - hlíza
  • 1 g Šafrán
  • 200 g Filé z mořského jazyka
  • 100 g Mascarpone
  • 200 g Filety z tresky tmavé
  • 200 ml Víno bílé
  • 200 ml Vývar rybí
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 367 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 928 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 101.3 mg
  • Draslík 665.6 mg
  • Vláknina 4698 mg
  • Vitamín A 4698 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stroužky česneku oloupeme a nadrtíme. Fenykl očistíme, opereme a nakrájíme na kousky. Jarní cibulku očistíme, opereme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    V kastrole rozpálíme olej, v něm podusíme fenykl, jarní cibulku

  • 3

    a česnek. Přidáme šafrán. Bazalku opereme, natrháme a rovněž přidáme k fenyklu.

  • 4

    Směs podlijeme rybím vývarem a vínem. Rybí plátky omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky, pokapeme citronovou šťávou a přidáme do vývaru. Potom vše necháme asi 20 minut zvolna dusit.

  • 5

    Garnáty omyjeme, osušíme a s mascarpone přidáme do vývaru. Okořeníme solí a pepřem a necháme přejít varem.

Komentáře k receptu