Benátská rybí směs
Suroviny
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 10 g Bazalka
- 150 g Garnát obecný
- 100 g Cibulka jarní
- 200 g Fenykl sladký - hlíza
- 1 g Šafrán
- 200 g Filé z mořského jazyka
- 100 g Mascarpone
- 200 g Filety z tresky tmavé
- 200 ml Víno bílé
- 200 ml Vývar rybí
- 4 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 18 g
- Sodík 928 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 101.3 mg
- Draslík 665.6 mg
- Vláknina 4698 mg
- Vitamín A 4698 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Stroužky česneku oloupeme a nadrtíme. Fenykl očistíme, opereme a nakrájíme na kousky. Jarní cibulku očistíme, opereme a nakrájíme na plátky.
-
2
V kastrole rozpálíme olej, v něm podusíme fenykl, jarní cibulku
-
3
a česnek. Přidáme šafrán. Bazalku opereme, natrháme a rovněž přidáme k fenyklu.
-
4
Směs podlijeme rybím vývarem a vínem. Rybí plátky omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky, pokapeme citronovou šťávou a přidáme do vývaru. Potom vše necháme asi 20 minut zvolna dusit.
-
5
Garnáty omyjeme, osušíme a s mascarpone přidáme do vývaru. Okořeníme solí a pepřem a necháme přejít varem.