Kotlety plněné šunkou a vejci
Suroviny
- 200 g Šunka dušená
- 500 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 6 ks Vepřové kotlety
- 1 špetka Paprika mletá pálivá
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 3 polévková lžíce Hrášek v mírně slaném nálevu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 494 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 32 g
- Sodík 226 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 257.2 mg
- Draslík 591.1 mg
- Vláknina 850 mg
- Vitamín A 850 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme náplň. 200 gramů šunky nakrájíme na kostičky, osmažíme na lžíci másla s dvěma vejci. Vejce za stálého míchání necháme ztuhnout, poté odstavíme a vmícháme tři lžíce okapaného hrášku.
-
2
Silnější kotlety omyjeme, osušíme, ostrým nožem uděláme v kotletách kapsu, poté kotlety opatrně naklepeme. Kapsu naplníme čtvrtinou náplně, okraj kapsy sepneme jehlami. Takto připravené kotlety osolíme, vložíme do rendlíku na zpěněnou cibuli nakrájenou na kostičky a po obou stranách opečeme. Dbáme, aby se cibule nepřipálila.
-
3
Poté kotlety zaprášíme paprikou, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme. Podle potřeby podléváme a občas kotlety obrátíme. Po čtyřiceti minutách by mělo být maso měkké. Vyjmeme je na talíř a držíme na teple. Ve šťávě rozšleháme mouku a dobře provaříme. Hotovou šťávu dochutíme solí a půl lžičkou hořčice.
-
4
Kotlety podáváme na nahřátých talířích a přelijeme šťávou.