Úhoř ve vývaru
Suroviny
- 600 g Cibule
- 1200 g Úhoř říční
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 150 g Zelenina kořenová
- 5 g Nové koření celé
- 5 g Kardamom
- 3 g Hřebíček
- 10 g Jíška instantní
- 20 g Tymián čerstvý
- 250 ml Víno bílé
- 500 ml Vývar rybí
- 8 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 723 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 49 g
- Sodík 897 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 180 mg
- Draslík 492.7 mg
- Vláknina 10835.5 mg
- Vitamín A 10835.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kořenovou zeleninu do očistíme, opereme a nadrobno nakrájíme. Rybí vývar s bílým vínem dáme vařit, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, drcený česnek, zeleninu a koření. Osolíme a přidáme ocet a tymián.
-
2
Úhoře očistíme, vyfiletujeme a přidáme do hrnce. Společně necháme táhnout přibližně 10 minut.
-
3
Nakonec všechno dochutíme mletým kardamomem a hřebíčkem.
-
4
Pokrm zahustíme jíškou.