Úhoř ve vývaru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Cibule
  • 1200 g Úhoř říční
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 150 g Zelenina kořenová
  • 5 g Nové koření celé
  • 5 g Kardamom
  • 3 g Hřebíček
  • 10 g Jíška instantní
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 250 ml Víno bílé
  • 500 ml Vývar rybí
  • 8 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 723 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 897 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 180 mg
  • Draslík 492.7 mg
  • Vláknina 10835.5 mg
  • Vitamín A 10835.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kořenovou zeleninu do očistíme, opereme a nadrobno nakrájíme. Rybí vývar s bílým vínem dáme vařit, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, drcený česnek, zeleninu a koření. Osolíme a přidáme ocet a tymián.

  • 2

    Úhoře očistíme, vyfiletujeme a přidáme do hrnce. Společně necháme táhnout přibližně 10 minut.

  • 3

    Nakonec všechno dochutíme mletým kardamomem a hřebíčkem.

  • 4

    Pokrm zahustíme jíškou.

Komentáře k receptu