Omáčka z ementálského sýra s ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Ořechy vlašské
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 100 g Lučina smetanový sýr
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 456 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 40.5 mg
  • Draslík 96.4 mg
  • Vláknina 2764 mg
  • Vitamín A 2764 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, dobře rozšleháme a dvacet minut provaříme. Poté do omáčky zamícháme nastrouhaný ementál a lučinu. Prohřejeme a podle potřeby zředíme smetanou. Omáčku osolíme, vmícháme petrželovou nať a opražené, jemně posekané ořechy.

Komentáře k receptu