Treska v oříškové omáčce
Suroviny
- 300 g Hlíva ústřičná
- 125 g Ořechy lískové pražené
- 200 g Pórek
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 40 g Šalotka
- 50 g Mascarpone
- 800 g Filety z tresky tmavé
- 200 ml Víno bílé
- 1 ks Bobkový list
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 687 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 40 g
- Sodík 499 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 417.4 mg
- Vláknina 8442.3 mg
- Vitamín A 8442.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 5.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Šalotku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme, opereme, nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme olej a šalotku s pórkem orestujeme. Přidáme ryby, ochutíme solí a pepřem.
-
2
Ryby podlijeme vínem. Přidáme bobkový list a přibližně 15 minut necháme táhnout.
-
3
Houby nakrájíme na proužky. Máslo rozehřejeme na pánvičce, na něm orestujeme houby, osolíme, opepříme, přidáme nastrouhané oříšky. Necháme táhnout přibližně 3 minuty.
-
4
Přidáme sherry a mascarpone, promícháme. Vyjmeme rybu a necháme okapat. Upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.